Reumatologie

Daca va regasiti in simptomele de mai jos, va recomandam un consult de specialitate:

  Suferiti de dureri de articulatii, articulatiile sunt calde la atingere sau sunt umflate? Aveti dureri in timpul mersului sau dificultati la prinderea unor obiecte?
  Este posibil sa aveti osteoartita.

  Dureri articulare si umflare?Aveti rigiditate articulara, mai ales dimineata?
  Acestea sunt simptomele artritei reumatoide.

  Aveti o durere in partea inferioara a spatelui, rigiditate in spate sau durere intre omoplati si gat?
  Este posibil sa aveti spondilita anchilozanta.

Ce sunt bolile reumatice? Cum recunoastem bolile reumatice?

Bolile reumatice, sau reumatismul, sunt afecțiuni dureroase, care determină inflamație, tumefiere și durere la nivelul articulațiilor. Termenul de reumatism nu reflectă o boala în sine, ci cuprinde peste 200 de afecțiuni la nivel articular, muscular sau osos.

Reumatologia este specialitatea care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea si recuperarea bolnavilor cu suferințe non-chirurgicale ale aparatului locomotor. Reumatologia este o subspecialitate derivată din medicina internă.

Reumatismul include acele afectiuni inflamatorii, cronice, dureroase, care afecteaza atat oasele, cât și restul componentelor articulare cum sunt tendoanele, ligamentele, muschii, cartilajul și care în timp duc la manifestari degenerative.

Artrozele sunt cele mai frecvente afecțiuni articulare, influențate și amplificate de frig și umezeală. Alte boli degenerative sunt: spondiloza, lumbago, lombosciatica, discopatia și hernia de disc. Acestea cauzează dureri in zona coloanei lombare, dorsale și cervicale (zona gâtului).

Unele boli reumatice, cum ar fi artroza, sunt rezultatul uzurii articulatiilor. Altele, precum artrita reumatoidă sau lupusul, de exemplu, apar atunci când sistemul imunitar devine hiperactiv și atacă anumite structuri de la nivelul articulațiilor sau ale altor organe, cauzând dureri, tumefiere și distrucție.

  Fa o programare


  Conform legii, pentru programarile la Consult Telemedicina este nevoie sa se furnizeze o poza a beneficiarului consultatiei, impreuna cu Actul de Identitate. Va rugam sa incarcati pozele folosind butoanele de mai jos.

  Poza Act de Identitate beneficiar*:

  Nota: sunt acceptate fisiere format poza sau .pdf

  Documente justificative (optional):

  Exemple: fisa analize medicale, radiografii, etc.